foto: AP

U klizištu na Filipinima, koje je zatrpalo autobuse i kuće u selu gdje se nalazi rudnik zlata, poginulo je 11 ljudi, a još 110 se vodi kao nestalo, saopštili su zvaničnici.

Više od 1.166 porodica koje žive u blizini područja pogođenog klizištima evakuisano je u bezbjednija naselja, prenosi Rojters.

Rosa Kristina Rosete-Manuel, portparolka Istočne komande filipinske vojske saopštila je da se spasioci i dalje nadaju da će pronaći preživjele.

„Pokušavamo da ostanemo pozitivni“, rekla je ona za Rojters u telefonskom razgovoru. Incident se dogodio u utorak uveče, kada se dio planine obrušio na selo Masara, u provinciji Davao de Oro i od tada se ekipe pomoći nalaze na licu mjesta, iako neprohodni putevi i loše komunikacione veze ometaju napore spasavanja.

Sjeveroistočni monsun koji je zahvatio Filipine donio je kiše u južnom regionu Mindanao od 28. januara do 2. februara, koje su izazvale smrtonosne poplave i klizišta.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta