Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sa podgoričkog Pazara sinoć se orila pjesma KIC Pop hora, koji je priredio fenomenalan koncert, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope – 9. maja, a na poziv Glavnog grada, saopšteno je iz KIC-a “Budo Tomović”.

Popularni hor, pod dirigentskom palicom mr Zoje Đurović, uz podršku prepunog centralnog gradskog Trga, tokom jednosatnog koncerta izveo je, uz stalne aplauze publike, repertoar iz projekta “Bez dileme – antifašizam”, koji ga je proslavio širom Crne Gore i regiona, piše u saopštenju.

“Čista ljubav i uvijek odlična, prepoznatljiva energija horista, širila se trgom, a publika, od najmlađih do najstarijih, pjevala je i igrala, u ritmu antifašističkih numera: ‘Mlada partizanka’, ‘Oj đevojko drugarice’, ‘Uz maršala Tita’, ‘Po šumama i gorama’, ‘Konjuh planinom’, ‘Padaj silo i nepravdo’, ‘Zemljo moja’, ‘Bella ciao’, ‘Titograd’, ‘Kaćuša’, a sinoć je premijerno hor izveo i ukrajinsku partizansku pjesmu ‘Črvena kalina’, uz aplauze podrške. Gosti koncerta bili su pjevač Bato Vujošević, koji je interpretirao ‘Odiseju’, kao i harmonikaš Almir Muratagić uz čiju je podršku hor odlično a kapela izveo nekoliko numera”, navodi se u saopštenju.

Kao više od 20 puta ranije širom regiona, i ovaj sinoćnji koncert pokazao je da crnogorske slobodarske, antifašističke i evropske vrijednosti najljepše prenosimo pjesmom koja i jeste univerzalni jezik i spona među ljudima, istakla je menadžerka hora Snežana Burzan Vuksanović.

“A horu je, sad već nekako i prirodno, pripala čast da povodom ovog važnog datuma, pred svojom publikom, nastupi i zajedno sa sugrađanima proslavi 9. maj. Ovacije, osmijesi, emocija, čestitke kojim nam publika uzvraća, pokazuju da ‘Bez dileme – antifašizam’ ima posebnu vrijednost i značaj, kako ovdje tako i van granica naše zemlje”, riječi su Burzan Vuksanović.

KIC Pop hor najavljuje nova druženja sa publikom – sljedeće sedmice u Danilovgradu, a do kraja maja na Žabljaku i u KIC-u “Zeta”.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta