Foto: KPH

Regionalna senzacija, popularni podgorički KIC Pop hor, najavljuje premijerne koncerte u Vojvodini, i to u Vrbasu 30. aprila i u Subotici 2. maja, navodi se u saopštenju hora.

Prema riječima menadžerke hora Snežane Burzan Vuksanović, nakon višemjesečnog rada menadžerskog tima i svih horista, na put kreće oko 40 pjevača, uz umjetničko vođstvo Ivane Vlajnić.

Publici u Vojvodini predstaviće se u Vrbasu, na koncertu „Goro moja u ravnici“ mješovitim pop, rok i antifašističkim repertoarom, u dogovoru sa domaćinima iz Kulturnog centra Vrbas, Crnogorskog kulturnog centra, Udruženja Crnogoraca „Gora“, Udruženje Crnogoraca Vrbasa i Crnogorska dijaspora „Zublja“ .

Koncert će biti održan sjutra sa početkom u 19.30 časova, u bioskopu „Jugoslavija“ tamošnjeg kulturnog centra.

Uz ostalo, pjevaće: Teče Tara, Komandant Sava, Crnom Gorom, Đon, Goro moja, Crna Goro kapljo vode i druge pjesme, poruka je hora.

U subotičkom parku Jugolend istoimeno udruženje već 20 godina organizuje proslavu Međunarodnog praznika rada, uz vojnički pasulj i juneći gulaš, podjelu crvenih pasoša…

“Tu će podgorički KIC Pop hor u četvrtak, 2. maja pred brojnom publikom iz svih nekadašnjih YU republika (sada država), predstaviti svoj popularni projekat partizanskih i revolucionalrnih pjesama ‘Bez dileme – antifašizam’, kao i dio bogatog YU pop/rok repertoara. Očekuju odličnu reakciju publike na: Po šumama i gorama, Dan nam živi, živi rad, Padaj silo i nepravdo, Bilećanku, Bela ćao, Kaćušu, Kraj Sutjeske hladne vode, ali i Džuli, Lipe cvatu, Daire…”, navodi se u saopštenju hora.

Iz KIC Pop hora obećavaju odlično raspoloženje i vrhunsku energiju, pa pozivaju crnogorsku dijasporu u Vojvodini i Srbiji, jugonostalgičare iz regiona i sve ljude dobre volje koji njeguju tradiciju i slavnu istoriju predaka, da im se pridruže u Vrbasu 30. aprila i u Subotici 2. maja.

“Podsjećamo da smo do sada održali više od stotinu koncerata, a osim nastupa u Crnoj Gori ‘osvojili smo’ i scene i srca publike u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Puli, Prijepolju, Konjicu, Tjentištu… Ovaj hor, već sedam godina čini oko 60 zaljubljenika u horsko pjevanje, različitih godišta, od 20 do 70 i neke, od studenata, zaposlenih i nezaposlenih do penzionera, različitih karaktera, opredjeljenja, profesija i zanimanja, a ujedinjuje nas ogromna ljubav prema muzici i druženju. Djelujemo pod okriljem NVU Kutak, probe održavajmo u horskoj sali KIC-a ‘Budo Tomović’, a naš rad možete pratiti na Fejsbuku, Instagramu ili na horskom Jutjub kanalu”, poruka je iz tabora hora.

Nakon praznika, u utorak veče – 7. maja, KIC Pop hor koncertom će otvoriti Podgorički proljećni Pazar na Trgu nezavisnosti, a u nedjelju, 12. maja od 18.30 na Trgu od oružja, pjesmom će zatvoriti prvi Senior FEST u Kotoru.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta