Search
Close this search box.

Katniću dodijelili advokata s liste DF-a

Foto: Gradski.me
Foto: gradski.me

Foto: Gradski.me

Sud je Milivoju Katniću, tvrdi se „po službenoj dužnosti”, dodijelio sljedbenika Demokratskog fronta (DF), protiv čijih je lidera sada pritvoreni bivši SDT poveo krivični postupak za učešće u slučaju „državni udar”, a kojima je ponovljeno suđenje u toku.

Naime, Dragutin Durutović, alijas Dašo, advokat iz Bara, očigledni je simpatizer grupacije Mandić – Knežević, jer je u septembru 2022. on na listi kandidata izborne liste „Za Budućnost Bara – Maja Vukićević” za odbornike u SO Bar.

Durutović se, kao što poznato, javno oglasio u noći 15. aprila, saopštavajući za javnost da Katnić „nije htio da angažuje izabranog branioca” i „ja sam pristupio kao prvi na listi”.

Juče smo, međutim, prenijeli da Katnić u pismu SDT-u Vladimiru Novoviću „ukazuje na pritisak kojem je izložen od strane tužioca Miloša Šoškića koji ga je SA BRANIOCEM po službenoj dužnosti, advokatom Dragutinom Durutovićem, ONEMOGUĆAVAO da saslušava svjedoke”.

Katnić upozorava da se „dogodila nevjerovatna stvar” i da je „Šoškić pozvao da prisustvuje saslušanjima i advokata Durutovića”, iako je bivši SDT izričito odbio zastupnika po službenoj dužnosti i najavio da će da se brani sam, „što mu zakon dozvoljava”.

„SIMULIRAJUĆI MOG BRANIOCA” — napisao je Katnić o Durutoviću — „ovo lice zajedno sa tužiocem, opterećuje moju odbranu i onemogućava mi da ispitujem svjedoke koji se saslušavaju. Najavio je da će, ako se ispostavi tačnim njegova sumnja, protiv obojice podnijeti krivičnu prijavu“.

Izvor: Antena M

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci