Foto: Screenshot

Kandidat za kongresmena sjeverne meksičke države Čivava Karlos Majorga započeo je predizbornu kampanju izlaskom iz mrtvačkog sanduka. Time je, kako je rekao, želio da skrene pažnju na broj umrlih od kovida, ali i nasilja narko-kartela, prenose agencije.

Majorga, kandidat partije Encuentro Solidario PES, kazao je da na ovaj način šalje poruku političarima da zbog njihove ravnodušnosti ljudi umiru.

Majorga je stigao u pozlaćenom sanduku koji je dovezen na most meksičke granice sa Teksasom, između gradova Sijudad Huarez i El Paso.

U njegovoj pratnji bilo je osoblje obučeno u zaštitna odijela, a nosili su bukete cvijeća.

Cilj im je bio da privuku pažnju na to da je više od 200.000 Meksikanaca preminulo od kovida, što je među najvišim stopama na svijetu.

“Političari su ostali nijemi kada je u pitanju visoka stopa organizovanog kriminala. Ostali su nijemi i kada je u pitanju haotična kovid situacija”, rekao je Majorga.

Više od 300.000 ljudu ubijeno je u Meksiku od 2006. godine.

Preizborna kampanja je takođe obavijena velom nasilja, a čak 16 kandidata je ubijeno.

“Predstavljam vam grad okupan krvlju koji će danas poručiti: ‘Dosta političarima koji ćute’ i time postaju saučesnici u organizovanom kriminalu”, poručio je Majorga.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta