Udruženje folklornih ansambala Crne Gore je proteklog vikenda u Podgorici održalo vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj je izabran rukovodeći kadar Udruženja.

Delegati Skupštine su diskutovali na deset tema koje su se našle na dnevnom redu, a pored proceduralnih tema oko usvajanja zapisnika, godišnjeg finansijskog izvještaja, izmjena i dopuna pravilnika i poslovnika kojima se reguliše rad ovog Udruženja, izabrani su Predsjednik Skupštine, Predsjednik Udruženja, članovi Izvršnog odbora, te Nadzorni i Etički odbor.

Funkciju Predsjednika Udruženja u naredne četiri godine će obavljati Jovica Kaluđerović kao predsjednik Izvršnog odbora čiji je sastav dopunjen sa tri člana – Aleksandar Magovčević, Marko Savićević i Nemanja Madžgalj, dok su po pravilu četiri člana Predsjednici Regija – Marijana Dakić, Monika Trajčevska, Mirsad Ademović i Danilo Žurić.

Nadzorni odbor će činiti Danijela Bokan, Vasilije Bato Rogošić i Sreten Kaluđerović, a Etički odbor Snežana Martinović, Brano Lukovac i Petar Martić.

Delegati su za Predsjednika Skupštine Udruženja folklornih ansambala Crne Gore izabrali Vidaka Božovića.

„Zahvaljujem svim delegatima na efikasnom radu, svim prethodnicima koji su velikim trudom i radom uz neiscrpni entuzijazam doprinjeli da UFACG dobije povjerenje više od četrdeset ansambla iz Crne Gore i nametne se kao važan i konstruktivan partner u kreiranju kulturne politike u državi. Nadam se da ćemo zajednički i u većem broju, uz novu energiju i profesionalni pristup, nastaviti u pravcu dalje afirmacije i podizanja svijesti o značaju očuvanja i njegovanja folklorne baštine“, navodi Božović, uz čestitke i želju za uspješnim radom izabranim kandidatima.

Podsjećamo, Udruženje folklornih ansambala Crne Gore čini 41 ansambl sa više od 7.000 aktivnih folkloraša iz četiri regije: Sjever, Centar, Podgorica i Jug. Osnovni ciljevi i djelatnosti kojima se bavi Udruženje jesu: njegovanje, zaštita, afirmacija i prezentacija folklornog bogatstva Crne Gore; razvoj kulturno-umjetničke djelatnosti; vaspitno, obrazovno i humanitarno djelovanje; podsticanje na stručni i istraživački rad; te saradnja sa drugim nacionalnim i internacionalnim udruženjima i institucijama kulture, turizma, sporta, prosvjete.

Udruženje ove godine proslavlja 15 godina od svog osnivanja, što će biti obilježeno velikom centralnom proslavom u Podgorici, gdje će se prikazati ova sinergija i bogatstvo koje sa sobom nose folkloraši.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta