Foto: CDM

Crnogorska javnost burno je reagovala na incident koji se dogodio u subotu uveče 20.marta u BijelomPolju, tokom patriotskog skupa organizovanog sa ciljem otporafašizaciji društva. Riječ je o navodnom napadu na novinaraVijesti SeadaSadikovića, što je osudila većina državnih funkcionera, političkih stranaka, stranih ambasadora u Crnoj Gori, medija i nevladinih organizacija.

Javnost je do sada bila upoznata samo sa jednom stranom priče, odnosno sa interpretacijom Seada Sadikovića.

U svojstvu građanke koja je prisustvovalaskupu, u policiji je danas saslušana i Merien Đukić, koja je ekskluzivno za Gradski radio opisala događaj u noći20.marta u BijelomPolju.

“Te večeri,krećući se u mirnoj koloni vozila,stigli smo do centra grada. Sa obje strane ulice nalazila se grupa građana, koja je, provocirajuci nas, skandirala susjednoj drzavi Srbiji i podizala tri prsta.Nijesmo se obazirali. U jednom momentu ispred našeg vozila izletjelo je nepoznato lice- čovjek u crnom kaputu. Kasnije se ispostavilo da je to Sead Sadiković. Moj drug Nermin Omerovićje zaustavio vozilo, propustio ga, ali je Sadikovic došao do suvozačeve strane i počeo da nas provocira, upućujuci nam salvu uvreda. Nastavili smo da se krećemo mirno , kako bismo izbjegli incident, jer smo bili tamo sa jednim ciljem – da pokažemo patriotizam na miran i civilizovan nacin. Nastavili smo da se krećemo u koloni ,i u jednom momentu sam u retrovizoru vidjela isto lice koje je jureći stiglo do našeg automobila, provuklo ruke kroz prozor do mojih prijatelja koji su sjedjeli pozadi, krenulo sa njima da se čupa i da im otima zastavu. Tada je Nermin izašao iz auta , ali je Sadiković već bio uspio da nam otme zastavu. U međuvremenu, nastala je gužva i komešanje. Ljudi su počeli da se okupljaju. Ostala sam u kolima, pokušavajuci da se odbranim od gospođe koja je drškom kišobrana namjeravalada razbije šoferšajbnu našeg automobila. To je cijela istina.“

Merien Đukić je iznenađena kasnijom medijskom interpretacijom događaja.

„Na moje veliko iznenađenje, Sead Sadiković se od agresivnog građanina, koji je nasrnuo na mene i moje prijatelje, pokušavši i uspjevši da nam otme crnogorsku zastavu, na volšeban način pretvorio u novinara, ali i žrtvu. Za razliku od gospodina Sadikovića, kojem je očito smetao naš patriotski skup, organizovan protiv opšte fašizacije crnogorskog društva, mi ćemo uvijek javno pokazivati i braniti ono što je decenijama bila jedna od glavnih karakteristika Bijelog Polja: multinacionalni i multikonfesionalni sklad, antifasizam i građanske vrijednosti“ – zaključila je Đukić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta