Kako je Anica Dobra zamalo poginula na snimanju Sabirnog centra

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Foto: Filmski centar Srbije

Proslavljeni reditelj Goran Marković prisjetio se snimanja filma “Sabirni centar” tokom kojeg je zamalo došlo do tragičnog ishoda.

Marković je u okviru ture u organizaciji Festivala autorskog filma, tokom koje je posjetio lokacije na kojima su se snimala neka od njegovih najpopularnijih ostvarenja, odabrane medijske ekipe i zainteresovanu publiku odveo do Filmskog grada u Košutnjaku.

On je na ovoj lokaciji 1989. godine snimio film „Sabirni centar“ – dramu sa elementima fantastike, u kojoj je jednu od upečatljivih uloga odigrala i tada glumica u usponu, Anica Dobra.

Reditelj je otkrio da je tokom snimanja umalo došlo do tragičnog ishoda, a sve zbog kreativnog prijedloga snimatelja Tomislava Pintera.

“Pinter mi kaže: „Ako su oni već na nekom apstraktnom mjestu, oni ne mogu da koračaju, oni mogi ili tu da sjede, ili da se nekako čudno kreću. Umjesto da kameru stavljamo na kolica i na kran, mi ćemo da stavljamo glumce na kolica i kran, a kamera će da stoji statična“, prisjetio se Marković.

“Tu se desila i jedna zamalo tragedija jer smo Anicu Dobru i Pintera vezali za kran, da ona kao leti dok priča, da se odjednom diže. I kran se sruši. Mi smo mislili da će da poginu. Odveli smo ih u bolnicu i bilo je sve u redu”, ispričao je reditelj i podsjetio na još jednu situaciju kada je zamalo došlo do ozbiljne povrede glumca.

“Ta situacija i kada je Bogdan Diklić u ‘Turneji’ mislio da je oslijepio. On je pucao i čaura ga je pogodila u oko. On je trenutno oslijepio, pao na koljena i vikao: ‘Ja sam slijep, ja sam slijep, ko će da hrani moje dijete’”, prisjetio se Marković.

Foto: Nova.rs

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta