Kabinet Krivokapića: Ko je nezadovoljan neka inicira izglasavanje nepovjerenja Vladi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ukoliko neko iz parlamentarne većine nije zadovoljan postojećim modelom Vlade, može kroz jasno propisanu proceduru inicirati izglasavanje nepovjerenja Vladi, saopšteno je iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića.

Dakle, kako se navodi, ako bilo koji politički subjekt želi da smijeni ovu Vladu, taj proces može privesti kraju, “uz pomoć opozicije, nezavisno od toga šta želi ili ne želi predsjednik Vlade”.

“Istovremeno, ukoliko neka partija smatra da je došlo vrijeme da se testira ekspertski model Vlade, koji je jedno vrijeme imao apsolutnu podršku, a kasnije je bivao osporavan i od određenih djelova parlamentarne većine, onda je i to jedna od opcija koja nas vodi ka izborima ili nekom moguće drugačijem konceptu Vlade, koji bi podržao 41 poslanik parlamentarne većine”, dodaje se u saopštenju.

Svaki drugi aranžman u kome bi asistirale snage poraženog režima, napominju iz Kabineta, uz “elemente političke korupcije, vodi ka prekrajanju izborne volje građana, jasno iskazane 30. avgusta 2020. godine”.

“U naporima da se padom Vlade, u predvorju implementacije projekta “Evropa sad!”, politička moć preseli na adresu predsjednika poraženog DPS-a, sadašnji premijer neće učestvovati”, zaključuje se u saopštenju.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta