Vlasti Južne Koreje sljedeće sedmice će nastaviti vakcinaciju protiv kovida-19 AstraZenekom, ali samo osoba starijih od 30 godina.

Južna Koreja u srijedu je obustavila vakcinaciju AstraZenekom osoba mlađih od 60 godina, dok je Evropa još istraživala slučajeve zgrušavanja krvi kod odraslih.

“Osobe mlađe od 30 godina i dalje će biti isključene iz vakcinacije AstraZenekom koje se nastavlja u ponedjeljak jer koristi vakcine ne premašuju rizike za tu dobnu grupu” navodi se u saopštenju Korejske agencije za kontrolu i prevenciju bolesti (KDCA).

Tri vakcinisane osobe u Južnoj Koreji razvile su krvne ugruške, a jedan slučaj utvrđen je u vezi sa vakcinama, kazali su iz Korejskog savjetodavnog odbora za imunizacijsku politiku, javljaju svjetski mediji

Kako je objašnjeno, taj je slučaj vrsta krvnog ugruška koji se smatra manje ozbiljnim od tipa koji ispituju evropske vlasti.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta