Predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović poručio je na današnjoj sjednici da neće dozvoliti uvođenje prinudne uprave, te da će se kao i u ljeto 2020. braniti. Sjednici je na početku prisusvovalo 31 odbornik od ukupno 33, ali su ubrzo odbornici DPS-a napustili skupštinsku salu ne želeći da učestvuju u današnjem radu lokalnog parlamenta.

“Nećemo da dozvolimo uvođenje prinudne uprave. Imamo kuraži da se skrati mandat, bez obzira na dogovor nekoga u Vladi. Znamo da čitamo sve korake, jer su ih učili od nas. Učenici nikada neće da prevaziđu učitelja”, rekao je Jovanović.

On je kazao da nemaju nikakav problem da smijene i ovu vladu.

“Ova Vlada misli da se ponaša kao Vlada Duška Markovića, Dukaj kao Suzana Pribilović. Dočekaćemo sve opet i Upravnu inspekciju i SAJ i specijalce, izazivam ih da pokušaju da instaliraju odbor povjerenika. Jedva čekam. Ako neko misli da će neko riješiti u Budvi sve za 15 minuta kao što je to 2020. uradio Duško Marković, izazivam ih da pokušaju“, kazao je Jovanović.

Odbornik Demokrata Krsto Radović poručio je Jovanoviću da im neće proći blokada grada.

“Sve ono za šta smo se borili 2020. vi ste relativizovali”, kazao je Radović.

Odbornici DPS-a napustili su zasijedanje, jer smatraju da je današnje zasijedanje nezakonito.

“Klub odbornika DPS-a će bez obzira na ishod ove sjednice, podnijeti tužbe Upravnom sudu i pokrenuti ništavnost današnjih odluka”, kazala je odbornica DPS Ivana Lazović.

Na dnevnom redu nastavka 10. sjednice nalaze se važni predlozi za imenovanje ključnih funkcija unutar Skupštine opštine Budva:

1. Predlog Odluke o imenovanju sekretara Skupštine opštine Budva (Berislav Fabris);

2. Predlog Rješenja o davanju saglasnosti na imenovanje potpredsjednika Opštine Budva (Jasna Dokić).

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta