Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Foto: Vlada CG

Ministarka evropskih integracija Jovana Marović, kako saznaje Gradski portal, podnijela je danas ostavku.

Prema saznanjima Gradskog portala, Marović je podnijela ostavku i u Vladi i u stranci.

Ona je o svojoj odluci danas obavijestila predsjednicu Skupštine Danijelu Đurović.

Navela je da je razlog podnošenja ostavke “izglasavanje nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore”, iako je nepovjerenje Vladi Dritana Abazovića izglasano prije četiri mjeseca, u avgustu mjesecu. 

“Obavještavam Vas da, nakon izgiasavanja nepovjerenja 43. Vladi Crne Gore na sjednici Skupštine od 19. avgusta 2022. godine, podnosim ostavke- na funkcije potpredsjednice Vlade sa spoljnu politiku, evropske integracije i regionainu saradnju i ministarke evropskih poslova u tehničkom mandatu”, napisala je Marović.

O svojoj odluci građane je obavijestila na Fejsbuku.

“Želim da vas informišem da sam podnijela ostavke na sve tri funkcije koje sam vršila u prethodnom periodu: potpredsjednica za spoljnu politiku, regionalnu saradnju i evropske integracije, ministarka evropskih poslova i potpredsjednica GP Ura”, napisala je Marović na Fejsbuku. 

Funkcije u Vladi i partiji preuzela je, kako kaže, velikim entuzijazmom i željom da proces pristupnih pregovora dovedemo u završnu fazu, a državu do članstva u Evropskoj uniji.

“S obzirom na to da političke partije prozivaju jedna drugu za nečinjenje putem medija, umjesto da sjednu za sto da se dogovore o ključnim pitanjima i prioritetima od značaja za demokratizaciju i integraciju, ispunjene ovog cilja, odnosno ubrzanje evropskog puta, nije moguće u ovakvim uslovima. Razlog što nisam ranije napustila ove funkcije je zaokruživanje tehničkog dijela procesa, a koji se odnosi na rekonstrukciju pregovaračke strukture, definisanje procedura u Ministarstvu, uz redovne obaveze u procesu pregovora”, navela je Marović. 

Smatram da su, njen tim i ona, u mjeri u kojoj je to bilo moguće, uz sva ograničenja zbog tehničkog mandata Vlade, uspjeli da urade dosta.

“Zbog toga želim da zahvalim državnom sekretaru, generalnim direktorima i svim zaposlenima u Ministarstvu evropskih poslova na posvećenosti i iskrenoj želji da Crnu Goru približimo EU. Bilo je zadovoljstvo raditi sa vama! Rezultate našeg rada tokom 200 dana 43. Vlade Crne Gore možete naći ovdje. Na istoj sajtu možete naći i našu analizu o Otvorenom Balkanu.

Iako ne na javnim funkcijama, moja misija „Crna Gora u EU“ se ovdje ne završava. Do nekih novih poslovnih poduhvata, ovo je jedina izjava za javnost koju ću dati ovim povodom”, zaključila je Marović. 

Foto: Jovana Marović, Fejsbuk
PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta