Foto: AP

Pred Okružnim sudom Basmanny u Moskvi danas su se pojavila još trojica muškaraca za koje se sumnja da su umiješani u teroristički napad na Crocus City Hall u petak.

Na ročištu koje je održano iza zatvorenih vrata niko od trojice optuženih nije priznao krivicu, a određen im je pritvor do 22. maja.

Istražni komitet identifikovao ih je kao Isroila Islomova (62) i njegova dva sina Dilovara Islomova i Aminčona Islomova. Oni su optuženi za pomaganje i podržavanje terorizma.

“Primljena su još tri osumnjičena u vezi sa napadom na Crocus City Hall. Optuženi su Osroil Islomov, Dilovar Islomov i Aminčom Islomov”, navodi se u saopštenju suda.

Trojica muškaraca pridružila su se još četvorici osumnjičenih za teroristički napad na salu sa 6.000 mjesta. Prethodno su trojica od četvorice osumnjičenih priznala krivicu.

Dilovar Islomov je navodno bio prethodni vlasnik vozila kojim su naoružani napadači pobjegli iz prostora dvorane. On je prodao automobil, bijeli Renault, sedmicu prije napada, objavila je Novaya Gazeta Europe.

“Bio sam šokiran kada sam vidio fotografije automobila na mjestu zločina”, rekao je Islomov tokom saslušanja.

Neimenovani rođak porodice rekao je za Novaya Gazeta Europe da su se njih trojica sami javili policiji.

Podsjetimo, Okružni sud Basmanny je imenovao ostalu četvoricu osumnjičenih kao Dalerdzhona Mirzoyeva, Saidakramija Rachabalizoda, Shamsidina Faridunija i Mukhammadsobira Faizova.

Za razliku od prethodne četvorice osumnjičenih koji su se pojavili pred Sudom, na Isroilu Islomovu i njegovim sinovima nisu se vidjele modrice kad su se pojavili na saslušanju.

Izvor: Klix

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta