Još sedam osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

foto:pixabay

„Rosfinmonitoring“ je dodao još sedam osoba na spisak osoba koji se sumnjiče da su učestvovali u terorističkom napadu na Krokus siti hol kod Moskve, u kojem je stradalo 144 ljudi.

Na spisku su se našle osobe koje se sumnjiče da su saučesnici počinilaca terorističkog napada.

Krajem marta su na ovu listu dodati direktni izvršioci terorističkog napada – Dalerdžon Mirzojev, Saidakram Račabalizod, Šamsidin Fariduni i Muhamedsobir Fajzov.

Pored toga, 1. aprila u Dagestanu su uhapšene četiri osobe koje su, kako je precizirala Federalna služba bezbjednosti, učestvovale u finansiranju i snabdjevanju oružjem zločinaca koji su izveli napad u Podmoskovlju.

Ruski zvaničnici su izrazili sumnju da je teroristički napad u kojem je ubijeno više od 140 ljudi, isplanirala ukrajinska vlada, koja je koristila radikalne islamiste kao izvršioce.

Ruska bezbjednosna agencija FSB objavila je u nedjelju zapisnike sa ispitivanja osumnjičenih, koji su tvrdili da su dobili uputstva da pobjegnu ka ukrajinskoj granici po izvršenju terorističkog napada.

Kako je ruski predsjednik Vladimir Putin naglasio, svi počinioci, organizatori i naručioci ovog zločina će biti kažnjeni, prenosi Sputnjik.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments