Foto: Gradski.me

Foto: Gradski.me

Crnogorsko društvo je polarizovano u političkom i svakom drugom smislu, ocijenio je advokat Veselin Radulović u emisiji “Pressing” Gradske TV.

Radulović je istakao da je takva situacija bila i povodom izjava vezanih za NATO bombardovanje SR Jugoslavije.

“Sa jedne strane imate izjave koje potpuno zanemaruju uzroke koji su doveli do bombardovanja i stradanja nevinih žrtava. Ljudi su zaboravili na režim Slobodana Miloševića, šta je radio prije toga. Zaboravili su kako se neposredno prije bombardovanja delegacija tadašnje SR Jugoslavije ponašala u Rambujeu. Sjećam se da je ta intervencija NATO-a bila isprovocirana i politički profitabilna za režim Miloševića, zahvaljujući tome je možda i ostao duže na vlasti”, navodi Radulović.

Foto: Gradski.me

Radulović je istakao da je odgovornost “na svakoj strani”.

Sa druge strane, pravnica Snežana Jonica smatra da je crnogorska politička scena u najmanju ruku neozbiljna.

“Ne odaje ono što je neophodno, a to je prije svega osjećaj sigurnosti građanima – da grane vlasti imaju jasnu viziju i dinamiku kojom planiraju da ostvaruju ciljeve i aktivnosti u interesu građana”, ocjenjuje Jonica.

Foto: Gradski.me

Konstituentima vlasti, dodaje Jonica, prioritet je ostvarivanje partijskih interesa.

“To je daleko od onoga što je bilo očekivanje od tzv. promijenjene vlasti. Ponoviću – 2020. se desila promjena vlasti, ali se nije promijenio način vladanja”, poručuje Jonica i dodaje da su se samo promijenili akteri koji neke stvari rade i na bahatiji način.

“Za mene je to bahatiji i neprimjereniji način kada to radi neko ko je desetinama godina zajedno sa mnom kritikovao ponašanje prethodne vlasti, a onda bukvalno prepisuje to ponašanje. Imamo i ljude koji su se na jedan način ponašali kao opozicija, na drugi kao vlast i na treći kao ministri, a o istim ljudima se radi”, navodi Jonica.

Izostaje, dodaje Jonica, principijelnost i odgovornost prema građanima.

Saglasan je i advokat Radulović koji smatra da je crnogorsko društvo partitokratsko i da se o interesima građana, odnosno javnom interesu ne vodi računa.

Cijelu emisiju možete pogledati na linku u nastavku:

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta