Search
Close this search box.

O Milatovićevoj odluci

Jonica: Nema rasprave, samo ponovno glasanje o zakonima

Povodom odluke predsjednika Jakova Milatovića da vrati Skupštini Crne Gore na ponovno odlučivanje dva zakona bivša poslanica Snežana Jonica za Televiziju Crne Gore kaže da je članom 94 Ustava Crne Gore propisano da je predsjednik dužan da proglasi zakon u roku od sedam dana od usvajanja, odnosno u roku od tri dana ako je zakon usvojen po hitnom postupku ili da zakon vrati Skupštini na ponovno odlučivanje.
Foto: gradski.me

Kaže i da u slučaju kada predsjednik vrati zakon na ponovno odlučivanje o njemu se glasa bez rasprave.

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović vratio Skupštini na ponovno odlučivanje zakone o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu Crne Gore i o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama.

Odluku predsjednika Jakova Milatovića da vrati na ponovno odlučivanje Zakon o nacionalnom javnom emiteru-javnom medijskom servisu Crne Gore, pozdravili su iz Media centra.

Kako navode iz te nevladine organizacije Vlada i poslanici u Skupštini imaju sada novu šansu da poprave zakonska rješenja kojima se bitno utiče na profesionalizaciju i samostalnost RTCG -a, ali i na mogućnost veće održivosti komercijalnih medija.

I predsjednik Crnogorskog helsinškog komiteta Miodrag Vlahović pohvalio je odluku predsjednika države da vrati na ponovno odlučivanje Zakon o nacionalnom javnom emiteru . Zatražio je reakciju od Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments