Joković: Crna Gora će u naredne dvije godine uspješno zatvoriti Poglavlja 11, 12 i 13.


Foto: MPŠV
Crna Gora će u naredne dvije godine uspješno zatvoriti Poglavlja 11, 12 i 13., kazao je Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV) Vladimir Joković tokom današnjeg susreta sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Tokom sastanka, kako je saopšteno iz resora, Joković je naglasio značaj podrške Sjedinjenih Američkih Država državama regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Iz MPŠV su naveli da tokom susreta razgovarano je o modalitetima buduće saradnje, uključujući podršku u jačanju administrativnih kapaciteta i interesovanje američkih investitora za razvojne projekte u sektorima poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ambasadorka je pozdravila napore Vlade usmjerene ka ispunjavanju obaveza iz evropske agende, naglašavajući pozitivan smjer posljednjih dešavanja, posebno u kontekstu širokog konsenzusa prilikom donošenja ključnih odluka za crnogorske građane.

Navodi se da ambasadorka je posebno naglasila značaj angažovanja političkih aktera i nosilaca državnih funkcija na očuvanju građanskog i multikulturnog karaktera društva, izražavajući uvjerenje da je “Crna Gora snažan partner i saveznik u očuvanju demokratskih vrijednosti, i to naročito u izazovnim vremenima”.

“Identitetske podjele su iza crnogorskog društva”, kazao je Joković dodajući da će fokus Vlade biti pristupanje Evropskoj uniji i postizanje ekonomskog prosperiteta.

Dodaje se da ministar je predočio strateški cilj Ministarstva, koji obuhvata povećanje proizvodnje hrane, temeljne reforme u šumarskom sektoru i novi pristup korišćenju poljoprivrednog zemljišta.

Ministar Joković je naglasio značaj ostvarivanja kriterijuma za povlačenje sredstava iz dostupnih grantova Evropske unije kao i predanost ispunjavanju i zatvaranju Poglavlja 11, 12 i 13, izražavajući uvjerenje da će “Crna Gora u naredne dvije godine uspješno zatvoriti sva tri poglavlja”.

Tokom sastanka, potvrđena je uzajamna volja za dodatnim jačanjem i unapređenjem saradnje između SAD i Crne Gore u oblastima od obostranog značaja, konstatovano je tokom susreta.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments