Foto: Gradski.me

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić sastao se danas sa monsinjorom Polom Ričardom Galagerom, sekretarom za odnose sa državama i međudržavnim organizacijama Svete Stolice, tokom trećeg dana njegove zvanične posjete Crnoj Gori.

Monsinjor Galager je podijelio svoje zadovoljstvo očuvanošću i stanjem vjerskih objekata, kao i ukupnim kulturnim nasljeđem grada Kotora. Posebno je istakao svoje oduševljenje ljepotom grada i kotorskog zaliva.

Predsjednik Jokić naglasio je značaj katoličke zajednice u Kotoru, kao i ekumenizma koji se u Kotoru istinski živi i njeguje, i po čemu je Kotor prepoznat i van granica Crne Gore.

Kako navode u saopštenju, sagovornici su se saglasili o značaju očuvanja statusa na UNESCO-voj listi i izrazili zadovoljstvo činjenicom da je Kotor prepoznat kao primjer očuvanja ovog statusa.

Dobra saradnja i komunikacija lokalne uprave i Kotorske biskupije, naznačeno je tokom susreta, usmjereni su na očuvanje ovih vrijednosti.

Sastanku su pored predsjednika Jokića i monsinjora Galagera prisustvovali monsinjor Fransis Asisi Ćulikat, apostolski nuncije u Crnoj Gori, monsinjor Rok Đonlešaj, nadbiskup barski i apostolski upravitelj Kotorske biskupije te don Robert Tonsati, kancelar Kotorske biskupije.

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta