Foto: Preokret

Članica “Preokreta” Aleksandra Jokić saopštila je da je danas ova partija uputila zahtjeva Upravi za saobraćaj i Strabagu kako bi se u Spužu obnovili pješački prelazi i postavili usporivači brzine zbog bezbjendnosti svih, a prije svega učenika.

Ona navodi da u blizini prodajnog objekta „Primato“ i Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu pješaci čekaju nekad i po 10 minuta da pređu sa jedne na drugu stranu ulice.

“Neobnovljeni pješački prelazi bez usporivača brzine stvaraju najveći stres i brigu učenicima i njihovim roditeljima. U situaciji i kada se pješaci usude da pređu ulicu i tada su najčešće ugroženi zbog velike učestalosti vozila i neprilagiđene brzine kretanja vozila, što je najviše izraženo kada učenici idu i vraćaju se iz Osnovne škole ‘Njegoš'”, pojasnila je Jokić.

Zato su, kako kaže, urgirali ka nadležnima da završe svoj dio posla.

“Nadamo se da će i Opština Danlovgrad u svojoj redovnoj komunikaciji sa Upravom za saobraćaj urgirati da se ovo pitanje što prije riješi jer je glavni zadatak Opštine da građanima život učini lakšim i sigurnijim”, zaključila je Jokić.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta