Vuković: Javni poziv za nabavku novih autobusa biće rapisan iduće sedmice

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Glavni grad će raspisati javni poziv za nabavku novih autobusa iduće sedmice, kazao je gradonačelnik Ivan Vuković na svoj Fejsbuk profilu.

“Nakon što nijesmo dobili saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja na odluku o kreditnom zaduženju za ove potrebe, Glavni grad je opredijelio 2 miliona eura iz budžeta. U odnosu na karakteristike autobusa i stanje na tržištu, naša je procjena da se za taj novac može nabaviti dovoljan broj vozila za pružanje kvalitetne usluge javnog prevoza našim sugradjanima u širem gradskom jezgru”, kazao je Vuković.

Organizacija prevoza na predmetnim linijama, kako je istakao, biće obaveza Glavnog grada.

“Autobusi će biti klimatizovani, ekološki prihvatljivi, prilagodjeni osobama s invaliditetom, opremljeni led displejima i audio sistemom za potrebe osoba oštećenog sluha/vida.Nakon usvajanja Plana održive urbane mobilnosti, nove Odluke o linijskom prevozu, uvodjenja elektronske karte i nabavke novih/modernizacije (uključujući digitalizaciju) postojećih autobuskih stajališta, kroz nabavku novih autobusa zaokružićemo višegodišnji projekat osavremenjivanja sistema javnog prevoza u Podgorici”, kazao je Vuković.

“Nastavljamo dalje, PODGORIČKI, NE POLITIČKI!”, poručio je na svom Fejsbuk profilu.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta