Search
Close this search box.

Reakcije nakon žrijeba – Jauković: Teška grupa u kojoj nema autsajdera; Godeč: Najteža grupa

Foto: RSCG

Crnogorska reprezentativka Đurđina Jauković kazala je nakon žrijeba u Beču da je naša selekcija dobila „tešku grupu u kojoj nema autsajdera“.

„Lavice“ će na predstojećem Evropskom prvenstvu igrati u grupi B sa Rumunijom, Srbijom i Češkom.

„Dobile smo tešku grupu u kojoj nema autsajdera. Sva tri tima odlično poznajemo, jer smo imale priliku da igramo protiv njih u posljednje dvije godine“, rekla je Đina koja se oporavlja od teške povrede.

„Sa Srbijom smo nedavno imale dva duela u kvalifikacijama za ovo prvenstvo, dok je Češka bila rival u meču za sedmo mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu u decembru. Sa Rumunijom smo imale sjajan okršaj na prethodnom Evropskom prvenstvu, kada smo pobjedom u Skoplju, izborile plasman u polufinale, kasnije došle i do medalje“, podsjeća Jauković.

Prvobitni cilj je plasman u glavnu fazu.

„Biće teško, ali idemo korak po korak. Prvi cilj je da se plasiramo u glavnu rundu i prenesemo što više bodova, nakon toga ćemo praviti dalje planove“, zaključila je „bombarderka“ iz Nikšića.

Slično razmišlja i pivotmenka Ivana Godeč.

„Dobile smo možda i najtežu grupu, u kojoj su timovi koje odlično poznajemo i u kojoj nema izrazitog favorita, niti autsajdera. Dobro je to što poznajemo odlično sve rivale, jer će nam to iskustvo biti od velikog značaja u pripremi utakmica. Sa Srbijom smo igrale nedavno u kvalifikacijama, protiv Češke na posljednjem Svjetskom prvenstvu, a dobro pamtimo i duel protiv Rumunije u Skoplju, u kojem smo došle do pobjede koja nam je donijela polufinale na EHF Euro 2022“, poručila je Godeč.

Rumunija će biti slabija za legendarnu Kristinu Neagu.

„Rumunija je sada bez Neagu i to svakako značajno mijenja stvari, jer znamo koliko je značila za reprezentaciju i kakva je bila njena saradnja sa pivotom Pinteom“.

Povratak Đine Jauković biće od velikog značaja.

„Fokusirane smo na nas, važno je da mi budemo kompletne, a kada nam se vrati Đurđina Jauković, vjerujem da će sve biti mnogo lakše, jer se vidjelo koliko nam nedostaje na olimpijskom kvalifikacionom turniru“, ističe Godeč.

Cilj je jasan.

„Prvi cilj je glavna runda i želimo da prenesemo što veći broj bodova, jer smo na prethodnom EHF Euro 2022, vidjele koliko je to značajno da bi se napravio veliki rezultat“, zaključila je rukometašica Budućnost Bemaksa.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments