Japanac tvrdi da spava samo 30 minuta dnevno poslednjih 12 godina!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Foto: printscrreen/zanimljivostidana.com

Daisuke Hori, 36-godišnji japanac tvrdi da spava samo 30 minuta dnevno i da se uopšte ne umara.!

On je proveo  poslednjih 12-ak  godina uvježbavajući svoj um i telo da funkcionišu sa što je moguće manje sna.

Daisuke Hori tvrdi da je smanjio (dnevno) vrijeme spavanja sa oko 8 sati dnevno  samo 30 minuta, a da nije pretrpeo nijedan ozbiljan sporedni zdrastveni efekat povezan sa nedostatkom sna.

On je predsjedavajući “Japanske asocijacije za spavanje“ i sada uči druge kako da smanje svoje dnevno vrijeme za spavanje kako bi mogli više da uživaju i što više budni provode vremena u svom životu.

Daisuke Hori nedavno je prikazan u jednoj popularnoj japanskoj TV emisiji, gde je govorio o svom kontroverznom rasporedu spavanja. Očigledno, uvijek se osjećalo da je 16 sati neprekidnog rada jednostavno nedovoljno da radi sve stvari koje želi svaki dan.

U jednom trenutku počeo je istraživati i eksperimentisati sa smanjenjem dnevne rutine spavanja, a tokom nekoliko godina uspio je da pređe sa 8 sati na samo pola sata sna, a da pritom ostane zdrav i energičan kao što je bio prije.

Budući da 30 minuta sna teško zvuči održivo tokom dužeg vremenskog perioda, producenti TV emisija su izazvali Horija da prikaže svoju dnevnu rutinu pred kamerama u periodu od tri dana. Prihvatio je da ga prati televizijska ekipa i uspio je da odspava samo 30 minuta sna, ponekad čak i manje od toga, dnevno, prenosi portal japaninsides.

Tokom trodnevnog testa pret tv kamerama u emisji, Daisuke Hori je noći provodio igrajući video igre i mahjong, surfujući i družeći se sa prijateljima koji su, što je smiješno, svi kratkotrajni spavači. Svi su zajedno trenirali kako bi skratili dnevnu rutinu, kako bi zajedno mogli uživati u kvalitetnijem vremenu.

Gledaoce je najviše zanimalo kako je 36-godišnjak uspio da se izbori sa pospanošću nakon jela, jer se većina ljudi bori da se odupre pospanosti izazvanoj skokovima insulina. Hori je rekao da je u stvari i sam zaspao, ali se potrudio da konzumira kofein kako ne bi zaspao sve dok nivo insulina ponovo ne padne na normalu.

Izvor: zanimljivostidana.com

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta