Januar u Crnogorskom narodnom pozorištu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Foto: CNP/D. Miljanić

Na sceni Crnogorskog narodnog pozorišta tokom ovog mjeseca biće izvedene matične predstave „Šćeri moja“, „Policajci“ i „Bladi Mun“, a Zetski dom gostovaće sa „Ko se boji Virdžinije Vulf“.

Komad „Šćeri moja“, koji je po tekstu Maje Todorović režirala Ana Vukotić, na repertoaru je 22. januara na Velikoj sceni od 20 časova. Scenu je osmislio Aleksandar Vukotić, kostime Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, za muziku je zadužen Aleksandar Radunović Popaj, Sonja Vukićević je koreograf predstave, Balša Poček saradnik na dramaturgiji, a izvršna producentkinja je Nela Otašević. Glumačku ekipu čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

„Policajci“ Slavomira Mrožeka, u režiji Aleksandra Jovanovića, biće igrani 25. i 26. januara na Sceni Studio od 20 sati. Jovanović potpisuje adaptaciju teksta i izbor muzike, tekst je preveo Petar Vujičić, scenografkinja je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Lina Leković, a izvršna producentkinja Janja Ražnatović. U predstavi igraju: Srđan Grahovac, Dejan Ivanić, Radmila Božović, Aleksandar Gavranić i Davor Dragojević.

Najnovija produkcija nacionalnog teatra „Bladi Mun“, koja je premijerno izvedena 28. decembra po tekstu i u režiji Ane Đorđević, na repertoaru je 28. i 31. januara na Velikoj sceni od 20 sati. Dramaturg komada je Stefan Bošković, kostimografkinja Svetlana Cvijanović, scenografkinja Ljubica Petrović, muziku su radili Ivana Čanović i Bojan Jovović, asistentkinja rediteljke je Nataša Milićević, asistentinja kostimografkinje Gordana Bulatović, a izvršni producent Danilo Milatović. U ansamblu suglumci: Sanja Vujisić, Nikola Perišić, Kristina Stevović Obradović, Aleksandar Gavranić, Filip Đuretić, Maša Božović, Stevan Vuković i Branka Otašević.

Konačno, 1. februara podgorička publika će imati priliku da pogleda predstavu Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinja „Ko se boji Virdžinije Vulf“, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli. U predstavi, za čiju su dramaturgiju bile zadužene Željka Udovičić-Pleština i Stela Mišković, uloge tumače Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković, Miloš Pejović i Frano Mašković. Uz režiju, Mađeli kostimografiju potpisuje s Linom Leković, a dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović-Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić. Autorka prevoda je Željka Udovičić-Pleština.

Ulaznice za sve programe zainteresovani mogu rezervisati putem zvaničnog sajta pozorišta www.cnp.me ili pozivom na broj biletarnice 020/274-009.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta