Foto: twitter.com

Kod Komšića stigla ambasadorica Slovenije, i to nakon što je objavljena informacija da je premijer te zemlje Janez Janša uputio u Bruxelles “non-paper”, neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH.

Premijer Slovenije Janez Janša oglasio se danas na Twitteru u vezi s navodima medija da je predao “non-paper” predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu u kojem, navodno, najavljuje da će jedan od prioriteta biti “završetak raspada Jugoslavije”.

Janša je naveo da se posljednji put susreo sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom “prošle godine” te dodao da “teško da mu je bilo šta fizički mogao predati u februaru ili martu ove godine”.

Poručio je i to da Slovenija “ozbiljno traži rješenja za razvoj regije i EU perspektivu zemalja Zapadnog Balkana” te da se ovakvim navodima “pokušava spriječiti taj cilj”.

U Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, na poziv člana Željka Komšića, stigla je ambasadorica Slovenije Zorica Bukinac, i to nakon što je objavljena informacija da je premijer te zemlje Janez Janša uputio u Bruxelles “non-paper”, neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH.

Ambasadorica Bukinec trebala bi se službeno izjasniti o ovom nezvaničnom dokumentu.

Podsjećamo, član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je danas da je predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor prilikom nedavne posjete Bosni i Hercegovini, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su u posljednje vrijeme sve češći glasovi u Evropi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije.

Kako je naveo Komšić, on i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsjedavajući Milorad Dodik iznio suprotan stav, piše “Oslobođenje”.

Izvor: Slobodna Bosna

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta