Uvjeren sam da je put ka boljoj budućnosti regiona udruživanje ovih naših državica u jednu racionalnu konfederaciju, koja svojim građanima može da obezbjedi sigurnost na ovoj balkanskoj vjetrometini, izjavio je u intervjuu za crnogorski nezavisni nedjeljnik Monitor međunarodni konsultant za ljudska prava i upravljanje bezbjednošću Saša Janković.

“Sa dovoljno velikim zajedničkim tržištem da može da zaštiti proizvođače, sa širokim kulturnim, sportskim, umjetničkim i naučnim prostorom da podstakne kvalitet, a možda jednog dana i sa zajedničkom spoljnom politikom i odbranom, da ne budemo prašina na svakom vjetru”, istakao je Janković.

Nemojte to miješati sa dijeljenjem vakcina koje su samo normalna solidarnost, poručio je nekadašnji ombudsman i predsjednički kandidat na izborima u Srbiji i naglasio da je za ovo o čemu priča potrebna neuporedivo veća politička dalekovidost i hrabrost, koju za sada ne vidi.

„Jasno mi je da se hrvatska i slovenačka država ne smatraju dijelom ovog prostora, i žao mi je zbog toga, ali sam potpuno siguran da u BiH, Sjevernoj Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji ima jako puno ljudi koji vjeruju da je to najbolje rješenje za sve, jedino ozbiljno i dostojno istorije i veza koje imamo, ali i izazova koji su pred nama“, zaključio je Janković.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta