Foto: Gradski.me

Bivši komandir Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, Goran Janković, demantovao je navode o zloupotrebi službenog položaja iz krivične prijave, koju su protiv njega Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) podnijele gradonačelnica Podgorice Olivera Injac i sekretarka za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom Glavnog grada Slađana Anđušić. On je u izjavi za Portal RTCG istakao da je aktuelna gradonačelnica napravila niz nezakonitosti prilikom njegove smjene, ali i drugih imenovanja.

Janković je kazao da su navodi oko odlaska pripadnika Službe u Tursku, nakon razornog zemljotresa, netačni. 

“Sve je urađeno u skladu sa zakonom i naredbom gradonačelnika, kao i saglasnosti koje su potrebne. Sa ponosom ističem da sam otisao prvi da pružim pomoć građanima Turske u skladu sa zahtjevom Ambasade i dešavanjima u toj zemlji. O kakvoj se pozadini radi više je nego jasno jer je gradonačelnica Olivera Injac napravila niz nezakonitosti prilikom moje smjene i imenovanja ne samo u Službi zaštite, već i u sistemu Glavnog grada, o čemu svjedoče i zapisnici Upravne inspekcije”, rekao je bivši komandir. 

Kada su u pitanju događaji vezani za 30.08.2020. godine, kada su u Crnoj Gori održani parlamentarni izbori, Janković je odgovorio:

“Po predmetnom događaju je vise puta podnošena krivična prijava i vođen je izviđaj od strane Specijalnog državnog tuzilastva koje je u skladu sa zakonom donijeli Rješenje o odbacivanju krivične prijave po ovom osnovu.”

Izvor: RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta