Jakšić Stojanović: Osobe koje šalju prijeteće mejlove strogo kazniti

Foto: gov.me

Foto: gov.me

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović vjeruje da će policija uspjeti da identifikuje osobu koja šalje svakodnevno dojave o bombama u školama u Heceg Novom.

Zbog prijetećih mejlova, jutros je ponovo bila prekinuta nastava, ovog puta u nekoliko osnovnih škola u Herceg Novom.

Nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama u tri osnovne škole nastava je redovno nastavljena, dok se u Srednjoj školi „Ivan Goran Kovačić“ odvija onlajn.

Jakšić Stojanović koja boravi u Herceg Novom nada se da će počinilac biti brzo pronađen i adekvatno sankcionisan.

Poslednjih dana prijave o lažnim dojavama o bombama dobijaju škole u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru.

Ministarka prosvjete podsjetila je da su počinioci pronađeni za Kotor i Tivat i da je riječ o maloljetnim licima, sedamnaestogodišnjacima koji očigledno, kako ističe, na taj način provode slobodno vrijeme. Dodala je da sarađuju sa Upravom policije i nada se da će se uskoro otkriti i počinilac kada je u pitanju Herceg Novi.

„Važno je da se adekvatno sankcionišu mladi koji učestvuju u ovim pričama i roditelji, jer smo došli u situaciju da je onemogućena organizacija nastave u primorskim gradovima upravo zbog ovakvih stvari. Po poslednjim informacijama koje smo dobili nadamo se da će i Jakšić Stojanović, a do tada ćemo vidjeti onaj model koji sad primjenjujemo, a to je organizacija onlajn nastave jer ni u kom slučaju ne smijemo ugroziti bezbijednost djece ni u jednoj opštini uključujući i Herceg Novi“, kazala je Jakšić Stojanović.

Onlajn nastava, navodi, remeti i učenike i roditelje i cijeli obrazovni sistem.

„Insistiraćemo na vrlo strogim kaznama jer sve ove situacije koje smo imali do sad dovode do zaključka da se radi o maloljetnim licima koja na ovaj način ugrožavaju funkcionisanje obrazovnog sistema“, kazala je Jakšić Stojanović.

Izvor: RTHN

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments