Jakšić Stojanović obišla škole u Pljevljima

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, posjetila je škole u opštini Pljevlja i to JU OŠ “Salko Aljković”, JU OŠ “Ristan Pavlović”, JU OŠ „Radoje Tošić“, JU OŠ „ „Boško Buha“ i Srednju stručnu školu.

Tom prilikom, kako je saopšteno iz resora, ministarka se upoznala sa infrastrukturnim kapacitetima, načinom rada i organizacijom obrazovno-vaspitnog procesa u pomenutim institucijama.

“Posebno pohvalna je činjenica da su učenici vrlo aktivni ne samo kada je u pitanju realizacija nastavnih, već i vannastavnih aktivnosti, s posebnim akcentom na aktivnosti koje se odnose na uređenje škole, školskog dvorišta itd. koje realizuju uz podršku nastavnika”, kazali su iz MPNI.

Navodi se da u srdačnom razgovoru sa direktorima škola, nastavnicima, nenastavnim osobljem i učenicima, identifikovani su i ključni problemi na čijem savladavanju treba zajednički raditi u narednom periodu.

Tokom posjete, ministarka je razgovarala sa direktorima, nastavnicima i učenicima škola, te dobila uvid u izazove sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu.

“Istovremeno, imala je priliku da razgovora oko potencijalnih mogućnosti za unapređenje obrazovnog procesa u ovim školama”, naveli su iz MPNI.

Posjeti JU OŠ „Radoje Tošić“ se priključio i predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, koji je iskazao spremnost Opštine da finansijski podrži realizaciju projekata iz oblasti obrazovanja, a prve konkretne aktivnosti se očekuju već narednih dana u ovoj školi.

“U narednom periodu, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će nastaviti intenzivnu saradnju sa školama u svakoj opštini širom Crne Gore, kako bi se stvorili bolji uslovi za sve učesnike obrazovnog sistema”, poručuju.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments