Foto: MPNI

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić-Stojanović, razgovarala je danas sa ambasadorom Hrvatske u Crnoj Gori Veselkom Grubišićem.

“Ministarka je podsjetila da su do sada objavljena četiri konkursa za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Hrvatske kojima se našim studentima, profesorima, istraživačima i naučno-istraživačkim timovima otvara mogućnost da sa hrvatskim kolegama rade na zajedničkim projektima, učestvuju u programima mobilnosti i razmjene itd”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ambasador Grubišić je naglasio da se između dvije države saradnja odvija i preko Centralno-evropskog programa za razmjenu studenata i predavača  kojim se obezbjeđuju stipendije za studente osnovnih i postdiplomskih studija, kao i univereziteteske profesore za studijski boravak, kurseve jezika, ljetnje škole i obuke mladog nastavnog kadra.

“Posebna pažnja u narednom periodu će biti posvećena unapređenju kvaliteta obrazovanja u oblasti bezbjednosti, s posebnim akcentom na sajber bezbjednost i digitalnu forenziku, tako da su se sagovornici saglasili u tome da bi iskustva Hrvatske u ovoj oblasti mogla biti dobar model i za Crnu Goru”, ističe se u saopštenju.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta