Foto: Pixabay

Izvršni direktor Boeinga najavio je da planira da podnese ostavku usred sveobuhvatne revizije menadžmenta ovog proizvođača aviona. Boing se bori da popravi svoju reputaciju nakon niza incidenata.


Dejv Кalhun će se povući krajem ove godine, piše Gardijan, prenosi N1.

Lari Кelner, predsjednik Boingovog odbora direktora, takođe će napustiti tu poziciju.

Кalhun planira da „privede kraju posao koji je u toku na stabilizaciji i pozicioniranju kompanije za budućnost“ u narednim mjesecima, navodi se u saopštenju.

Boing se trudio da uvjeri u svoju sigurnost regulatore, avio-kompanije i putnike otkako je potpuno novi avion 737 Maks 9 prinudno sletio u januaru.

Dramatični incident tokom leta Aljaske erlajnsa – zbog kojeg je 171 mlaznjak Maks 9 bio prizemljen nekoliko nedjelja – izazvao je najveću bezbjednosnu krizu za Boing od pada dva mlaznjaka Maks 8, 2018. i 2019. godine, u kojima je 346 ljudi stradalo.

Sten Dil, koji vodi posao Boinga sa komercijalnim avionima, takođe je odmah napustio posao.

Zamijenila ga je Stefani Poup, glavni operativni direktor grupe.

„Oči svijeta su uprte u nas i znam da ćemo kroz ovaj trenutak proći. Ostaćemo potpuno fokusirani na završetak posla koji smo zajedno uradili kako bismo našoj kompaniju vratili stabilnost nakon izuzetnih izazova u proteklih pet godina“, rekao je Кalhun.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta