gradski

Foto: Gradski.me

Ako neko ima neke zahtjeve neka javno i transparentno kaže koji su to zahtjevi kako bi mogli da se prema tome odredimo, poruka je Vasilija Čarapića, šefa kluba odbornika Pokreta Evropa sad u Skupštini Glavnog grada, političkoj grupaciji koja je napustila ovu partiju. Pozivi da kažu koji su to zahtjevi, upućeni članovima političke grupacije koja je napustila PES, ostali su – bez odgovora.

Ipak, kako saznaje “Dan” priliku da jedna strana kaže, a druga to i čuje imaće u nedjelju za kada je zakazan sastanak pet odbornika koji su napustili PES kada i Jakov Milatović, predsjednik države, i njihovih osam dojučerašnjih partijskih kolega iz PES-a. Inicijator sastanka je, kako saznajemo, posebni klub odbornika, a agenda – dogovor daljeg funkcionisanja. Pored osam odbornika PES-a pozvana je i gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

Čarapić podsjeća da je posebni klub odbornika kada je najavio formiranje kluba rekao da daje podršku vlasti, da daju podršku koalicionom sporazumu i gradonačelnici Oliveri Injac.

“Međutim, vidjeli smo da se oni nisu pojavili na sjednici Skupštine Glavnog grada i uz saglasnost DPS-a, odnosno opozicije, nisu dali kvorum za održavanje sjednice. To nije podrška vlasti to je opstrukcija vlasti. Ponavljam, oni se pozivaju na transparentan rad i neka onda transparentno i javno istaknu svoje zahtjeve, to je sve što od njih tražimo. Što se tiče Pokreta Evropa sad mi ćemo u ponedjeljak doći na sjednicu gradskog parlamenta u punom sastavu i omogućiti da se usvoje bitne tačke koje su na dnevnom redu. Za druge odbornike mi ne možemo da odgovaramo i na njima je da odluče šta žele – da li žele da daju podršku vlasti, ili žele da opstruiraju vlast. Mi im još jednom upućujemo poziv da javno i transparetno iznesu zahtjeve i shodno tome definišemo naredne korake”, poručio je Čarapić.

Pet bivših odbornika PES-a prije dva dana nisu se pojavili na sjednici Skupštine Glavnog grada, poručujući da traže da se poštuje dogovor postignut kod gradonačelnice, ali ne precizirajući šta je dogovoreno.

Izvor: Dan

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta