Foto: AP

Izraelska vojska je opkolila bolnicu Šifa na sjeveru Gaze uz tvrdnju da bolnicu koriste borci Hamasa za svoje aktivnosti. Bolnica Al Šifa je već bila pod opsadom na početku rata.

“Znamo da su se visoki Hamasovi teroristi pregrupirali unutar bolnice Al Šifa i koriste je za komandovanje napadima na Izrael”, rekao je portparol izraelske vojske Daniel Hagari u videu objavljenom na mreži X.

Dodao je da će izraelska vojska sprovoditi “humanitarne napore” tokom planiranog napada, osiguravajući hranu i vodu, dok je naglasio da “nema obaveze” pacijenata i medicinskog osoblja da evakuišu bolnicu.

Hamasov vladin medijski kabinet u Gazi osudio je operaciju, optužujući Izrael za “ratni zločin” tako što je upao u kompleks tenkovima i bespilotnim letjelicama.

Novinari Al Jazeere Arabic javili su da su izraelske snage opkolile bolnicu Al Šifa u gradu Gazi u kojoj se nalaze stotine pacijenata, medicinskog osoblja i raseljenih osoba. Takođe su izvjestili da su izraelske snage otvorile vatru unutar bolnice i da ima mrtvih i ranjenih.

Prema izvještajima u dijelu za operacije bolnice došlo je do požara nakon izraelskog bombardovanja.

Takođe, novinari Al Jazeere na arapskom javili su da izraelske bespilotne letjelice pucaju na svakoga ko se kreće u četvrti Rimal gdje se nalazi bolnica.

Izraelske snage, koje sprovode vojnu operaciju na medicinsku ustanovu, uputile su stanovnike Rimala da ostanu u svojim domovima.

Ministarstvo zdravstva Gaze kaže da je oko 30.000 ljudi, uključujući raseljene civile, ranjene pacijente i medicinsko osoblje, zarobljeno unutar medicinskog kompleksa Al Šifa usred izraelskog napada.

U poruci na engleskom na Telegramu, pisalo je da je svako “ko se pokuša pomaknuti na meti snajperskih metaka i kvadrokoptera”.

Izvor: Klix

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta