Foto: AP/Ilustracija

Izraelske snage izvele su tokom noći napad na bolnicu Al-Shifa u Gazi dok pristižu izvještaji o žestokim pucnjavama i tenkovskim aktivnostima.

Portparol Izraelskih obrambenih snaga(IDF) rekao je da IDF izvodi “operaciju visoke preciznosti u ograničenim područjima” bolnice, javlja BBC.

IDF je rekao da su se “visoki Hamasovi teroristi pregrupisali” unutar bolnice i koriste je za pokretanje napada.

IDF nije najavio da planira da pokrene novu operaciju kod bolnice Al-Shifa.

Izraelska vojska saopštila je da su njeni vojnici sproveli operaciju u kompleksu bolnice Al-Shifa u Gazi, u operaciji za koju palestinske zdravstvene vlasti kažu da je uzrokovala više žrtava i izazvala veliki požar u jednoj od zgrada.

Rečeno je da je komunikacija bila prekinuta, a ljudi su zarobljeni unutar odjeljenja hirurgije i hitne pomoći jedne od zgrada, prenosi Radio Slobodona Evropa.

“Ima žrtava, uključujući poginule i ozlijeđene, a nemoguće je spasiti ikoga zbog intenziteta vatre i gađanja svih koji prilaze prozorima”, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, optužujući izraelske snage za “još jedan zločin protiv zdravstvenih ustanova”.

Vojska je rekla da su trupe dobile upute o važnosti opreznog djelovanja kao i o mjerama koje treba preduzeti kako bi se izbjegle povrede pacijenata, civila, medicinskog osoblja i opreme i da pacijenti nijesu dužni da se evakuišu.

Hamas je u saopštenju rekao da je izraelska vojska počinila novi zločin direktnim gađanjem bolničkih zgrada ne mareći za pacijente, medicinsko osoblje ili raseljene osobe u njoj.

IDF je rekao da je pronašao mrežu tunela ispod bolnice koju je koristio Hamas kada je upao u Al-Shifu u novembru prošle godine, kao i oružje.

Izvor: Mina

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta