Izraelska vojska je u ponedjeljak objavila smrt jednog vojnika u borbama u Pojasu Gaze, čime se ukupan broj ubijenih vojnika 7. oktobra popeo na 600.

Vojska je objavila da je u borbama poginuo 20-godišnji vojnik Nadava Koena.

Sinoć se ispred izraelskog parlamenta u Jerusalimu okupilo više od 100.000 ljudi u najvećem protestu od izbijanja rata s Hamasom 7. oktobra.

Učesnici antivladinog skupa u Jerusalimu izražavaju nevjericu da je premijer Benjamin Netanjahu i dalje na vlasti i da u zemlji još nisu održani izbori.

– Nevjerovatno je da ovu zemlju, koja je bila tako uspješna vodi (ovim) putem jedan čovjek i njegove pristalice – kaže učesnik grupe, misleći na Netanjahua.

Drugi učesnik je poručio da su Izraelu potrebni novi izbori.

– Vlada nema povjerenja javnosti. I žele da donesu zakon koji dozvoljava svakom petom čoveku da izbegne služenje vojske – dodaje on.

Ovaj događaj, popraćen mnoštvom manjih antivladinih protesta koji se istovremeno odvijaju po cijelom gradu, obilježava šest mjeseci od invazije Hamasa 7. oktobra.

Ynet izvještava da demonstranti planiraju da izgrade “šatorski grad” u Knesetu nakon skupa, nastavljajući protest tokom naredne sedmice.

Izraelska javnost se “probudila” i želi novog premijera, rekao je za The Times of Israel poslanik laburista Gilad Kariv.

Izvor: Klix.ba

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta