U galeriji “Centar” danas je otvorena izložba umjetnika Đorđa Aralice “Zvuk i slika iza zavjese”.

Povodom izložbe istoričarka umjetnosti Milica Bezmarević razgovoraće sa Aralicom sjutra, 09. aprila, sa početkom u 12 časova.

“Transponujući početnu ideju autor gradi skulpture-objekte koji, pored svoje spoljašnjosti, nude pogled unutra ali i iznutra. Aralica redefiniše klasično poimanje skulpture koja je jedinstven i zatvoren volumen koji ostavlja prostor potpuno izvan skulpture. Unutrašnjost njegovih skulptura prožeta je prostorom, pri čemu prostor postaje sastavni dio kompozicije – on se uvlači u samo jezgro volumena. Ovakvim postupkom izjednačava volume i prostor koji tvore i obavijaju skulpturu. Oslobađanjem svjetlosti u skulpturi pogled se više ne zaustavlja na površini – posmatraču se nudi pogled unutar skulpture ”, napisala je istoričarka umjetnosti Nataša Rill u katalogu koji prati izložbu.

Shodno epidemiološkim mjerama i zabrani okupljanja, otvaranju izložbe prisustvovali su samo novinari.

Publika će otvaranje izložbe moći naknadno da pogleda na zvaničnom YouTube kanalu i Facebook stranici Centra savremene umjetnosti Crne Gore.

Đorđe Aralica je rođen 1963. godine u Otočcu. Diplomirao je vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i doktorirao višemedijsku umjetnost na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu. Dobitnik je prestižne međunarodne nagrade Polok-Krasner fondacije za 2019/20. godinu.

Izložba se može pogledati do 30. aprila.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta