Izgorjela Idea i radnja elektro opreme u Gornjoj Gorici

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

foto: Gradski.me

Radnja marketa Idea i elektro opreme u podgoričkom naselju Gornja Gorica kompletno su izgorjeli tokom noći. 

Službi zaštite i spašavanja tokom noći upućena je prijava, a izlaskom posade na licu mjesta konstatovano je da je riječ o požaru velikih razmjera.

“Plamenom je bio zahvaćen skladišni dio objekta i velika prijetnja širenja požara na susjedne povezane objekte medju kojima i objekti stanovanja.Obzirom da su se prijavile i eksplozije u objektu, u akciji gašenja mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca a u ispomoć su pristigle kolege iz Službe zaštite i spašavanja Cetinja i Danilovgrada”, saopšteno je iz Službe zaštite i spašavanja.

Pripadnici Sluzbe uspjeli su da odbrane susjedne objekte, magacin supermarketa Idea i i objekat Puna kuća su bili zahvaćeni požarom.

Poseban rizik, ističu, predstavljala je podrumska prostorija susjedne kuće u kojoj se nalazila velika količina lako zapaljivih materija i hemikalija (nitro razredjivač, boje i lakovi).

“Pri gašenju problem je predstavljala zgusnutost objekata kao i velika količina visoko i lako zapaljivih materija. Pripadnici Službe uspjeli su da iz objekta izvuku tri velike plinske boce uz veliki rizik da ne bi došlo do još većih eksplozija. Požar je stavljen pod kontrolom u 04.36 h, a pripadnici Službe su i dalje na terenu kako bi se požar u potpunosti ugasio, jer postoje velike naslage zapaljivog materijala koje jos uvijek tinjaju”, navodi se u saopštenju.

Požar je, prema njihovim saznanjima, prijavljen vatrogasnoj službi sinoć oko 1:45 nakon ponoći.  

VEZANE VIJESTI:

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

© Gradski Portal 2021. - All rights reserved

Dokumenta