Foto: MVP

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović razgovarao je u Ljubljani sa ministrima vanjskih poslova platforme C5, koja okuplja Austriju, Češku, Mađarsku Slovačku i Sloveniju, poručivši da je u fokusu razgovora bio novi zamah u politici proširenja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, razgovaralo se o napretku Crne Gore i očekivanja da u junu otpočnemo završnu fazu pregovora i krenemo u zatvaranje poglavlja.

“Sve zemlje članice C5 snažno podržavaju ubrzanje procesa integracije i što skorije pridruživanje Crne Gore Evropskoj uniji. Naši prijatelji i partneri apsolutno prepoznaju rezultate koje ostvarujemo, a mi nastavljamo odlučno i posvećeno sa reformama”, poručio je Ivanović.

Ministar je posjetio i Konzulat u Kranju na čelu s počasnim konzulom Vojislavom Kovačem, gdje je razgovarao sa predstavnicima akademske i poslovne zajednice i uspješnim ljekarima koji su porijeklom iz Crne Gore.

“Crna Gora je zahvalna na posvećenosti dijaspore-iseljenika promociji Crne Gore u Sloveniji. Svaki pojedinačni uspjeh doprinosi snaženju veza sa matičnom državom i to je naš zajednički cilj”, kazao je Ivanović.

On je kazao da se u kontinuitetu radi na stvaranju boljih uslova za mlade u Crnoj Gori.

“U narednim godinama, biće nam posebno dragocjena znanja i iskustva naših studenata, stečena u Sloveniji ili u drugim državama u kojima se školuju”, zaključio je on. 

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta