Foto: MVP

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se danas sa ambasadorkom Norveške u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Kristin Melsom, i tom prilikom istakao da su odnosi Crne Gore i Norveške dobri i prijateljski, kao i da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje u brojnim oblastima.

Ukazao je na napredak ostvaren na evropskom putu, ocijenivši da je ova godina ključna, kako za Crnu Goru, tako i za politiku proširenja uopšte.

“S tim u vezi, istakao je da Crna Gora odlučno nastavlja sa reformama, sa ciljem što skorijeg zatvaranja jednog broja poglavlja, što bi bio dobar znak i za region i EU”, soapšteno je iz Ministarstva.

Ambasadorka Melsom je ocijenila da Crna Gora napreduje i da je posvećenost reformama jasna, kao i da je Norveška, kao prijateljska zemlja i saveznica spremna da pruži potrebnu podršku u ispunjavanju kriterijuma iz evropske agende.

“Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim globalnim izazovima, istakavši važnost NATO-a, kako u pogledu jačanja stabilnosti i bezbjednosti, tako i u kontekstu vrijednosti koje Aliansa predstavlja i afirmiše”, dodaje se u saopštenju.

Obostrano je ocijenjeno da, pored veoma dobre bilateralne saradnje, postoje i intenzivni kontakti dvije zemlje u okviru multilateralnih foruma, a na toj liniji, bilo je riječi o kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti UN, za period 2026-2027.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta