Foto: Davis Cup/Twitter

Teniska reprezentacija Italije osvojila je Dejvis kup prvi put još od 1976. godine, pošto je danas u finalu u Malagi savladala Australiju sa 2:0.

Prvo bod “azurima” donio je 44. igrač svijeta Mateo Arnaldi koji je bio bolji od Alekseja Popirina u tri seta – 7:5, 2:6, 6:4 u meču koji je trajao dva i po sata.

Popirin je u trećem setu imao čak osam brejk lopti, ali Arnaldi se izvukao i dočekao svoju šansu u desetom gemu i prepustio “palicu” Janiku Sineru.

Siner je “oduvao” sa terena Aleksa de Minora – 6:3, 6:0 za 80 minuta, nakon čega je uslijedilo veliko slavlje Italijana.

Momak iz Južnog Tirola definitivno je najzaslužniji za “salataru” Italije, pošto je u polufinalu u dva meča dobo Novaka Đokovića, u singlu je spasio čak tri vezane meč lopte, dok je u dublu slavio u paru sa Lorencom Sonegom.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta