Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Azuri se nadaju da bi u Kataru mogli da igraju kao njabolje plasirana selekcija na rang listi FIFA, a umjesto Ekvadora kojem prijeti eliminacija.

Makedonija je načinila senzaciju u baražu za Svjetsko prvenstvo, eliminisala je Italiju, samim tim Azuri drugi put uzastopno neće učestvovati na završnoj smotri. Ili možda hoće? 

Italijani se ipak još uvek nadaju da mogu da se takmiče na Mondijali u Kataru, a nadanja temelje na činjenici da su trenutno najbolje plasirana selekcija koja nije ostvarila to pravo. 

Dakle, Italijani kao Italijani, ne bi imali ništa protiv da se na Mundijalu pojave na uštrb neke druge selekcije. Ovoga puta “žrtva” bi mogao da im bude Ekvador. 

Ova južnoamerička selekcija se plasirala na završni turnir kroz kvalifikacije, ali su ih Čileanci optužili da su falsifikovali papire Bajrona Davida Kastilja, koji je prema njihovim navodima zapravo Kolumbijac. 

Uz to, prema tvrdnjama Čileanaca, Kastiljo je rođen 25. jula 1995. godine u kolumbijskom gradu Tomaku, a ne 10. novembra 1998. godine u Ženeral Viljamilu u Ekvadoru.  

FIFA nije imala kud, pokrenula je istragu, tako da Ekvador sada strepi za plasman na SP. Iako su žalbu uložili Čileanci, koji smatraju da treba da zamijene Ekvadorce, na Mundijal bi mogla Italija. 

Zanimljivo, to je na nacionalnoj televiziji saopštio predsjednik golf federacije Italije Franko Kimenti

“Moguće je da će se Italija spasiti i igrati na Svetskom prvenstvu. Postoje veće šanse za to nego što svi misle. Čini se da bi Ekvador mogao da plati zbog velike greške i postavljanja u tim igrača koji nije imao pravo nastupa”, kazao je Kimenti, koji je potom nastavio: 

“Postoji pravilo FIFA koje nalaže da se u “slučajnim situacijama” reprezentacija sa najvišom pozicijom na rang listi plasira na Svetsko prvenstvo. U ovom slučaju to je Italija. To su pravila igre”, poručio je Klimenti.

Sport klub

PRATITE NAS

Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | PIB: 03328139 | Odgovorno lice: Rade Vojvodić, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me

Dokumenta