Search
Close this search box.

TRI NAJPOSJEĆENIJA GRADA NA SVIJETU

Istanbul najposjećeniji grad na svijetu

Iako je Pariz najposjećeniji grad na svijetu, a Njujork pruža najveći zelenu urbanu parkovsku površinu a Kankun gostoprimstvo na najsjajnijim plavim vodama, nijesu među prve tri destinacije koje turisti biraju
Foto:Medinor

Smješten između istočne Evrope i zapadne Azije, polažući pravo na teritorije oba kontinenta i konstantno na vagi između svojih evropskih korijena i orijentalnog duha, Istanbul je vodeća turistička destinacija na svijetu, privlačeći 20,2 miliona gostiju prema posljednjoj statistici. To je značajan rast od 26% u odnosu na prethodnu godinu, kako navodi Euromonitor International.

London je drugi najposjećeniji grad na svijetu. Njegovo mnoštvo znamenitosti, uključujući arhitektonske ikone poput Big Bena i Tower Bridge-a, čini se da je u posljednje vrijeme na listi svih ljubitelja putovanja, toliko da ih je 18,8 miliona ovdje sletjelo 2023.

Metropola Dubai je treći najposjećeniji grad na svijetu, koji je prošle godine ugostio 16,8 miliona gostiju.
Sa svojim inovativnim hotelima, uključujući odmaralište u obliku mjeseca koje će uskoro biti otvoreno, i velikim planovima za povećanje dužine javnih plaža za 400%, ovaj bliskoistočni dragulj će privući sve veći broj posjetilaca u narednim godinama.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments