gradski.me

Foto: gradski.me

U Fonda za zdravstveno osiguranje je potvrđeno da je formirana komisija za provjeru diploma svih trenutno zaposlenih u toj ustanovi, prenosi portal Javnog servisa.

Ove provjere uslijediće nakon što se u javnosti pojavila objava Alternative Crne Gore koji tvrde da u toj ustanovi radi osoba sa diplomom koju je stekla za godinu dana.

Prema navodima funkcionera Alternative Zarije Pavićevića, jedna osoba zaposlena u Fondu za zdravstvo je uspjela da završi osnovne studije prava za samo godinu.

“Eh ti diplomirani pravnici upisani 2012/2013 godine, a dana 30.12.2014 završene osnovne akademske studije, na studijskom programu pravo, obima 240 bodova, zaposleni u Fondu za zdravstvo”, napisao je Pavićević uz fotografiju diplome.

Koordinator Alternative Vesko Pejak ranije je za portal ADRIA rekao da se lažne diplome jednostavno ispituju.

“Većina koja je kupila diplomu nije bila ni pet puta ‘preko grane’. Drugi način je da se poslije par lažnih diploma potpuno ukine kredibilitet nekim fiktivnim fakultetima i da se poništi svaka potvrda sa tih ‘fakulteta’. Tako jednim potezom sređujete problem. Ali je neophodno i da ljudi koji imaju diplome sa tih fakulteta odmah izgube posao. Bez toga poništavanja potvrda, nema nikakvih rezultata”, rekao je on.

Dodao je i da je najviše kupljenih diploma u MUP-u.

“Zato imamo ‘sjajne’ rezultate u borbi protiv kriminala. Pola policije spada u falsifikatore. Zatim tu su javne službe poput službi spašavanja, zatim u zdravstvu među medicinskim sestrama, slijede za njima razni direktorati i uprave, a ne zaostaju ni javna preduzeća. U javnim preduzećima je pitanje koje diplome su prave, a ne koje su lažne”, zaključio je Pejak.

Izvor: Portal RTCG

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, v.d. izvršnog direktora
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Slobodan pristup informacijama

Dokumenta