Foto: AP

Iranski zvaničnici reagovali su povodovom posljednjeg izraelskog napada u Siriji u kojem je pogođen i dio ambasade ove zemlje, te ubijen visokorangirani zvaničnik Iranske revolucionarne garde.

Izrael uništio iranski konzulat u Siriji: Mediji prenose da je poginulo više diplomata

Među prvima koji se oglasio bio je ambasador Irana u Siriji Hossein Akbari koji je rekao kako je Izrael još jednom djelovao protiv međunarodnog prava izvršivši napad na iranski konzulat u Damasku.

“Cionistički režim je počinio još jedan zločin i gađao je zgradu iranskog konzulata koja je bila pored same ambasade”, rekao je ambasador te je rekao kako će Iran izvesti odlučan odgovor.

Takođe, govorio je i o detaljima napada.

“Izraelski borbeni avioni F-35 sa okupirane Golanske visoravni gađali su zgradu sa šest projektila”, rekao je ambasador te je rekao kako je bio u zgradi u toku napada.

Poručio je i kako je u napadu stradalo 5-7 ljudi.

“Izraelskom režimu nije prvi put da čini ovavke zločine. Izraelska vojska i ranije je napadala diplomatska predstavništva i ambasade”, zaključio je ambasador.

Podsjetimo, u napadu je prema pisanju medija stradao i Mohammad Reza Zahedi, visokorangirani zvaničnik Iranske revolucionarne garde.

Izvor: Klix.ba

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta