Search
Close this search box.

Injac: Zajedničko djelovanje sa lokalnom zajednicom ključno za očuvanje životne sredine

Foto: Glavni grad

Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada, u saradnji sa gradskim preduzećem ,,Tržnice i pijace“, obilježio je 22. april, Dan planete Zemlje, koji se globalno obilježava od 1970. godine u cilju jačanja svijesti o neophodnosti zajedničkog djelovanja u pravcu očuvanja naše planete.

“Zajedničko djelovanje Glavnog grada i lokalne zajednice ključno je za očuvanje životne sredine. Navike koje usvajamo određuju našu budućnost i zato mi je veoma drago što smo u prilici da kroz učešće u međunarodnim projektima, uz realizaciju brojnih aktivnosti, radimo na jačanju svijesti u pravcu očuvanja planete“, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac prilikom obilaska TC ,,Bazar“.

Shodno ovogodišnjoj temi Dana planete – ,,Planeta protiv plastike“, a imajući u vidu ozbiljne pritiske na životnu sredinu izazvane velikim količinama plastičnog otpada, nastavljena je značajna inicijativa čiji je cilj doprinos redukciji korišćenja plastičnih kesa.

Na gradskim tržnicama u TC ,,Bazar“ i ,,Gintaš“, sugrađanima su podijeljeni platneni cegeri sa porukom ,,Baci pet, sačuvaj svijet“, koja nas podsjeća da svi možemo pružiti doprinos očuvanju sredine u kojoj živimo i da je svaki korak, dugoročno posmatrano, dragocjen.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije

Povezani članci