Injac: Ovaj dan simbolizuje zajedničku snagu, jedinstvo i posvećenost izgradnji prosperitetne i demokratske države

U ime Glavnog grada i u svoje lično ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, kazala je gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac.
Foto: Glavni grad

„Ovaj dan simbolizuje našu zajedničku snagu, jedinstvo i posvećenost izgradnji prosperitetne i demokratske države. Dužni smo da budemo dostojni bogate i slavne istorije, a kao donosioci odluka u suverenoj, međunarodno priznatoj državi, budemo pokretači razvoja koji će osigurati bolju budućnost za generacije koje dolaze“, kazala je Injac.

Navodi da je Crna Gora u proteklih 18 godina, usmjeravala procese da dostigne konsolidaciju demokratije i ekonomije, vladavinu prava i stabilnost institucija. 

„Dinamičan nastavak procesa integracija u Evropsku uniju, ekonomski razvoj Crne Gore, uz snaženje demokratskih procesa i vladavine prava, ohrabruju da će, ostvarivanjem tih ključnih ciljeva naša država postati dio razvijene porodice EU članica. Neka nas ovaj dan podsjeća na važnost solidarnosti i zajedničkog rada za dobrobit svih građanki i građana Podgorice i Crne Gore“, istakla je Injac uz poruku:

„Srećan Dan nezavisnosti i želim da u narednim godinama Crna Gora ostvari rezultate za ponos“.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments