Injac: Na raspolaganju školama zarad stvaranja kvalitetnijeg okruženja za djecu i roditelje

Okruženje u kojem borave djeca, ali i infrastruktura koju koriste roditelji je nešto čemu smo tokom prethodnih mjeseci posvetili značajnu pažnju. Osim učešća u renoviranju učionica, postavljanja ograda, opremanja dvorišta rasvjetom i asfaltiranja igrališta imali smo u vidu da je i širi pojas oko škola veoma značajan za stvaranje funkcionalnog okruženja, kazala je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac prilikom obilaska OŠ “Branko Božović” u Zagoriču.

Tom prilikom, napravljena je lista prioriteta po kojima će se postupiti, a sve u cilju stvaranja ljepšeg i bezbjednijeg okruženja u kojima borave naša djeca.

Takođe, pristupiće se i prevazilaženju problema saobraćajnog kolapsa koji je u velikoj mjeri uzrokovan nedostatkom parkinga.

“Ovu školu pohađa preko 1000 učenika iz Zagoriča, ali i iz Park šume i Rogama zbog čega je važno raditi na poboljšanju infrastrukture zbog velikog protoka saobraćaja. Ujedno, naši kapaciteti su usmjereni na pomoć pri obezbjeđivanju boljih uslova unutar škola i dvorišta sa cijele teritorije Glavnog grada”, zaključila je Injac.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments