Injac: Crna Gora i Izrael baštine dugogodišnje prijateljske odnose

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Crna Gora, kao punopravna NATO članica, teži unaprjeđenju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa savezničkim zemljama, tako i partnerima, poručila je danas ministarka odbrane Olivera Injac prilikom sastanka sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori, Nj.E. Jahelom Vilanom.

Ministarka je istakla dobru bilateralnu saradnju Crne Gore i Izraela, kazavši da ove dvije zemlje baštine dugogodišnje prijateljske odnose, a da je dokaz istih nedavna donacija medicinskih sredstava, u borbi protiv virusa COVID-19, kojom je Izrael još jednom dokazao da je kredibilan partner Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Ona je naglasila da se dosadašnja saradnja najviše zasnivala na polju vojne industrije, ali da ima prostora za dalje produbljivanje iste na drugim poljima od obostranog značaja. U tom kontekstu, Injac je istakla da je potpisani Memorandum o razumijevanju odlična platforma za dalje razvijanje saradnje između dva ministarstva.

Vilan je istakao da su odnosi dvije države na polju odbrane na veoma zavidnom nivou i iskazao spremnost Izraela za produbljivanje bilateralne saradnje na svim nivoima sa Crnom Gorom.

“Saglasili da će se u narednom periodu i dalje posvećeno raditi kako bi se odbrambena saradnja produbila, na obostranu korist”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Posljednje:

VEZANE VIJESTI

POSLJEDNJE:

VEZANE VIJESTI:

Dokumenta