Imovina Luke Budva procijenjena na 663.462,44 eura

Sudski vještak i ovlašćeni procjenitelj uradio je procjenu popisane imovine u Luci Budva, njene nabavne vrijednosti i sadašnjih vrijednosti, i utvrđeno je da je ukupna tržišna vrijednost popisane imovine 663.462,44 eura. To je saopšteno iz Vlade Crne Gore.
Luka Budva; foto:RTCG

Vlada je zadužila Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine da obrazuje komisiju za popis privremenih objekata u Luci Budva, kao i specijalizovane mehanizacije i opreme koja se nalazi u okviru Luke Budva za obavljanje djelatnosti nautičkog turizma, koju će činiti predstavnici tog resora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i predstavnici Dukley Marina d.o.o.

Komisija je sačinila zapisnik o popisu, a ovaj resor treba da obrazuje novu komisiju za procjenu vrijednosti imovine Luka Budva.

„Imajući u vidu, da je procjena vrijednosti imovine Luka Budva vrlo kompleksna, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je nakon sprovedene jednostavne javne nabavke angažovalo sudskog vještaka i ovlašćenog procjenitelja, da u ime Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izvrši popis imovine u Luci Budva (Procjena vrijednosti popisane nepokretne i pokretne imovine)“, navodi se u saopštenju.

Takođe, Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je
pripremilo i tekst Sporazuma o predaji državine Luke Budva koji će biti potpisan od strane
Dukley Marina d.o.o Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne
Gore.

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments