bs

Foto: BS

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović, sastao se u Podgorici sa ambasadorkom Češke Republike u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom.

“Hrebičkova je istakla da je Češka prijatelj Crne Gore i njen iskreni saveznik na putu pristupanja EU, te da će i u narednom periodu dati doprinos dinamici integracionih procesa Crne Gore”, saopšteno je iz BS.

Predsjednik Ibrahimović, istakao je da Crna Gora veoma cijeni pomoć prijateljske Češke u procesu pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji kao i lični doprinos ambasadorke Hrebičkove u saradnji dvije države i podsticanju evropskog puta Crne Gore.

“On je ukazao da Češka, koja je više od dvije decenije članica EU i NATO-a, svojom podrškom daje snažan pečat na evroatlantskom putu Crne Gore.Sagovornici su istakli važnost političke stabilnosti u državi, kao preduslova na putu ka punopravnom članstvu”, navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora je bilo riječi i o aktuelnoj političkoj i bezbjednosnoj situaciji na globalnom nivou, sa posljedicama na euroatlansku perspektivu Zapadne Evrope.

“Sagovornici su se saglasili da Crna Gora, kao ni ostale države regije, nemaju alternativu Evropskoj uniji i evropskim vrijednostima te da je, u tom pravcu, veoma važno da sve političke partije euroatlanske orjentacije i njihovi lideri sarađuju na tom putu”, ističe se.

Sastanku je prisustvovao i poslanik Bošnjačke stranke Admir Adrović.

PRATITE NAS

                        Lokalni javni emiter Radio televizija Podgorica d.o.o. | Adresa: 19. decembra br. 13, 81000 Podgorica | Mail: office@gradski.me | PIB: 03328139                             Odgovorno lice: Vladimir Otašević, izvršni direktor
REDAKCIJA PORTALA: portal@gradski.me | Urednik portala: Dejan Bogojević | REDAKCIJA RADIJA: radio@gradski.me
MARKETING: marketingtim@gradski.me

Dokumenta