Gradski portal

Huter: Novović može doći u Katnićevu situaciju; Đuranović: Ako Novović nastavi sa selektivnom pravdom, imaćemo ozbiljnije proteste

Foto: Gradski.me

Poslanik Demokratske partije socijalista Oskar Huter, koji je prisustvovao protestu podrške uhapšenom bivšem glavnom spcijelanom tužiocu Milivoju Katniću, kazao je u izjavi za Antenu M da je došao jer cijeni protest građana koji žele da se odupru selektivnoj pravdi, te da je ovo okupljanje građana podrška i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću koji može biti u situaciji, kako je rekao Huter, sličnoj Katnićevoj.

“Današnji skup građana doživljavam kao jednu vrstu protesta protiv selektivne pravde. Naime, kao što ste imali priliku da čujete, građani su izrazili jedan protest zbog svega onoga što se dešava u Crnoj Gori.

Po meni, danas se ovđe brani i glavni specijalni tužilac Novović, jer danas, sjutra i on može doći u situaciju u koju je došao gospodin Milivoje Katnić. Niko nema ništa protiv toga da se procesuiraju svi oni za koje se nešto dokaže. Međutim, svjedočimo svemu onome što pokazuje da nijesu isti aršini. Dupli aršini su SDT-a i kranje je vrijeme da se tome stane na kraj”, rekao je Huter.

Novinar i glavni urednik dnevnog lista Pobjeda Draško Đuranović za Antenu M ocjenjuje da je ovo skup protiv selektivne pravde.

“Naravno prije svega je skup usmjeren u cilju poštovanja pravne države koja se nažalost ne poštuje i protiv selektivne pravde koju vrlo očigledno sprovodi SPO i SDT. To su dvije stvari koje su jako bitne i jako su bitne poruke sa ovoga skupa koji nijesu organizovale partije nego su se okupili građani”, kazao je Đuranović.

Kako navodi, vrijeme je da se čuje glas građana Crne Gore.

“Mislim da je jako važno da se budi taj građanski glas Crne Gore i mislim da je ovo početak. U koliko se nastavi sa selektivnim postupanjem specijalnog državnog otužioca Vladimira Novovića mislim da će se i protesti nastaviti, ne samo kao performansi, nego da će biti mnogo ozbiljniji”, istakao je Đuranović.

Sagovornik Antene M naglašava da država ne smije dopustiti da Katnić svoj život okonča u zatvoru što bi, kako navodi, bila sramota za Crnu Goru.

“I ono što je najvažnije, država Crna Gora ne smije da dopusti da bilo ko, a pogotovo ne bivši specijalni tužilac Milivoje Katnić, svoj život završi u pritvoru. To bi bila katastrofa za Crnu Goru”, zaključio je Đuranović.

Izvor: Antena M

Ostavite komentar

0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments

Najnovije